MACROMESH® 54, kopolimer yapıda polipropilen(%99) esaslı bir makro sentetik fiber donatıdır. Beton karışımına uygun dozda katıldığında, betonda donatı görevi görerek çelik hasır ve çelik fiber ihtiyacını ortadan kaldırarak birincil donatı görevi yapar. Plastik evredeki rötre çatlakları dahil çatlakları bertaraf ederek sorunsuz bir yüzey oluşturur. Yapısı gereği korozyona uğramaz ve betonun ömrünü uzatır. MACROMESH® 54, ASTM C-1116 "Fiber Donatılı ve Püskürtme Betonlar için Standart Şartname" ve TS EN 14889-2:2006 gerekliliklerine uygundur.
Katılım Oranları & Uygulama Tavsiyeleri
MACROMESH® 54 Makro Fiber donatı için, kullanım oranı, performans gereksinimlerine göre değişkenlik gösterir. Metreküp başına katılım oranı, her projenin gereksinimlerine göre özel dizayn edilmektedir. MACROMESH® 54 Makro fiber donatılı beton, pompalanabilir ya da geleneksel yöntemler kullanılarak yerleştirilebilir. El ile, titreşimli düzleştirici ile veya lazer düzleştirici ile MACROMESH® 54 fiber donatılı beton düzleştirilebilir.
Uygulama Alanları
• Saha Betonları
• Otopark Betonları
• Tabliye Üzeri Şap Betonları
• Püskürtme Betonlar
• Endüstriyel Zeminler
• Beton Yollar
BETONFİBER® Çelik Fiberler; betonun mukavemetinin, aşınma direncinin, tokluğunun arttırılması ve çatlak oluşumunun engellenmesi amacıyla uzun yıllardır inşaat sektöründe çelik hasır yerine kullanılan malzemelerdir. BETONFİBER®, soğuk çekmeli çelik telden ASTM A820 standardına göre üretilmektedir. Özellikle endüstriyel zemin betonları sabit yüklerle birlikte hareketli yüklere (forklift,tır vb.) de maruz kalmaktadır. Betonun içerisine homojen olarak dağılmış BETONFİBER®; betonun tokluğunu yani enerji yutma kapasitesini yükselterek, yükleme çatlaklarının önüne geçilmesini sağlar. Ayrıca tünellerde; şatkrit (püskürtme beton) ve nihai kaplamalarda da yaygın olarak kullanılmaktadır.
Tüm endüstriyel zeminlerde, içeride ve dışarıda aşınmaya dayanıklı, tozumaz, pürüzsüz ve düzgün beton zeminlerde , ekonomik ve dekoratif zemin kaplama malzemesi olarak kullanılır. Üretim tesisleri, mekanik atölyeler, okullar, depolar, otoparklar, kaldırımlar, alışveriş merkezleri gibi çok geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır.
Özel Nitelikler
– Renkli ve dekoratif
– Kolay , hızlı ve ekonomik zemin kaplama sistemi
– Normal beton yüzeylere göre çok daha yüksek aşınma ve darbe dayanımı
– Normal beton göre oldukça düşük su ve yağ emme kimyasal dayanım
– Katkı maddeleri ile modifiye edilmiş yüksek kalite portland çimento ve dane büyüklüğü ayarlanmış agrega sayesinde alt betona mükemmel yapışme
– Çatlaksız yüzey dokusu
Tanım
Taze beton yüzeylere uygulanan, çimento esaslı, yüksek nitelikte katkı, kuartz ve korunt agrega içeren, toz halde, beton yüzey sertleştirici.
Kullanım
Tüm endüstriyel zeminlerde, içeride ve dışarıda aşınmaya dayanıklı, tozumaz, pürüzsüz ve düzgün beton zeminlerde , ekonomik ve dekoratif zemin kaplama malzemesi olarak kullanılır. Üretim tesisleri, mekanik atölyeler, okullar, depolar, otoparklar, kaldırımlar, alışveriş merkezleri gibi çok geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır.
Uygulama
Hardtop 200 uygulamasına beton üzerine çıkılabilecek kıvama geldiğinde yani betonda 3-6 mm derinlikte ayak izi kalınca başlanmalıdır. Bu sırada yüzeyde su bulunmamalı ve yüzey nemli olmalıdır. İlk uygulamada 3 kg/m² Hardtop 200 yüzeye serpilir, malzeme nemlenince tepsi ile fazla işlem yapmadan perdahlanır.Daha sonra vakit geçirmeksizin bir önceki uygulama yönüne dik olarak 2 – 3 kg/m² Hardtop 200 yüzeye serpilir. Yüzey nemlenince tekrar tepsi ile perdahlanır. Yüzey mala perdahı ile istenilen kaliteye kadar malzemeye zarar vermeden perdahlanarak bitirilir. Hardtop 200 uygulanmış beton yüzeylerin çok iyi kürlendirilmesi istenilen yüzey kalitesinin elde edilmesi açısından oldukça önemlidir. Sealer – W ve Sealer –S kür membranı kullanılması tavsiye edilir . Uygulama sıcaklığı olarak +5 ºC ila +35 ºC arası önerilir . Uygulama sonrası 24 saat içinde don riski varsa uygulama yapılmamalıdır .Beton döküldükten sonra en geç 2-3 gün içinde genleşme ve çekme derzlerinin kesilmesi tavsiye edilir . Kesilen derzlere mastik uygulamasından önce , yastıklama yapması için polietilen fitil uygulanır . Eposeal – B derz astarı uygulamasından sonra Fuga 100 epoksi derz dolgusu yada Fuga 120 poliüretan mastik ile derzler doldurulur . Uygulama öncesi eski beton üzerine uygulama yapılacaksa aderans arttırıcı Prolatex astar ile eski beton astarlanmalıdır . Stabilize gibi toprak veya mıcır taş üzerine yapılacak uygulamalarda beton dökümü öncesi mutlaka naylon serilmelidir .
Özel nitelikler
– Renkli ve dekoratif
– Kolay , hızlı ve ekonomik zemin kaplama sistemi
– Normal beton yüzeylere göre çok daha yüksek aşınma ve darbe dayanımı
– Normal beton göre oldukça düşük su ve yağ emme kimyasal dayanım
Verim
Her 1 mm kalınlık için 1,600 gr/m² verim ile uygulanabilir. Yüzeydeki aşınma ve darbelere göre 3-8 kg/m² kullanılabilir.
Ambalaj
25 kg polietilen takviyeli kraft torbalarda .
Depolama
Serin, kuru ve korunaklı ortamda orijinal ambalajda 1 yıl.
Tanım
Taze beton yüzeylere uygulanan, betonun hızlı su kaybını azaltarak rötre çatlaklarını önleyen su bazlı, akrilik esaslı, sıvı, beton kür membranı
Kullanım
Hızlı su kaybının oluşabileceği tüm iç ve dış mekanlardaki saha betonlarında, yol ve köprü inşaatlarında, hava alanları, depolama alanları, limanlar, duvarlar gibi geniş ve açık beton yüzeyler , özellikle endüstriyel beton dökümü sonrası üzerinde kullanılabilir.
Uygulama
• Sealer W sprey, fırça, rulo yada püskürtme ile taze beton yüzeye uygulanır.
• Beton yüzeyinde serbest su kaybolunca uygulamaya başlanabilir.
• Beton üzerine su gelmeye devam ediyorsa uygulama yapılmamalıdır.
• Kür membranı uygulandıktan sonra yüzeye su dökülmemeli ve başka bir malzeme ile kürleme yapılmamalıdır.
• Beton yüzey kürleme sırasında korunmalı ve kesinlikle ağır yüklere izin verilmemelidir.
• Seaer W kalıptan yeni sökülmüş beton yüzeylere de uygulanabilir.
• Sealer W uygulamasından sonra 2 – 3 saat sonra üzerine çıkılabilir .
• Uygulamadan sonra 2- 3 saat içinde don durumu varsa kürleme yapılmamalıdır
Özel nitelikler
• Betonun kendi bünyesindeki su ile reaksiyona girmesini temin eder
• Aşırı ve ani su kayıplarını önleyerek rötre çatlaksız reaksiyonun tamamlanmasını sağlar
• Betonun bünyesinde tutulan su ile istenilen yüksek beton mukavemet değerleri elde edilir .
• Çatlaksız bir beton yüzey dokusu elde edilmesine yardımcı olur .
• Çuval ve kanaviçe serilmesine ve deavamlı olarak sulanmasına gerek kalmaz .
Verim
Beton yüzey özelliklerine göre 100-250 gr/m² verim ile uygulanabilir.
Ambalaj
30 Lt plastik bidonlarda ve 220 Lt’ lik varillerde.
Depolama
Serin, kuru ve korunaklı ortamda orijinal ambalajda 1 yıl.
Teknik bilgiler
Görünüm Beyaz sıvı – kuruma sonrası şeffaf film
Parlama noktası Yanıcı değil – su bazlı
Tehlike sınıfı Yok
Tanım
Taze beton yüzeylere uygulanan, betonun hızlı su kaybını azaltarak rötre çatlaklarını önleyen su bazlı, parafin esaslı, sıvı, beton kür membranı
Kullanım
Hızlı su kaybının oluşabileceği tüm iç ve dış mekanlardaki saha betonlarında, yol ve köprü inşaatlarında, hava alanları, depolama alanları, limanlar, duvarlar gibi geniş ve açık beton yüzeyler , Özellikle endüstriyel beton dökümü sonrası üzerine kullanılabilir.
Uygulama
– Sealer P ; sprey, fırça, rulo yada püskürtme ile taze beton yüzeye uygulanır. Beton yüzeyinde serbest su kaybolunca uygulamaya başlanabilir. Beton üzerine su gelmeye devam ediyorsa uygulama yapılmamalıdır. Kür membranı uygulandıktan sonra yüzeye su dökülmemeli ve başka bir malzeme ile kürleme yapılmamalıdır. Beton yüzey kürleme sırasında korunmalı ve kesinlikle ağır yüklere izin verilmemelidir. Seaer P kalıptan yeni sökülmüş beton yüzeylere de uygulanabilir. Sealer P uygulamasından sonra 2 – 3 saat sonra üzerine çıkılabilir . Uygulamadan sonra 2- 3 saat içinde don durumu varsa kürleme yapılmamalıdır . Sealer – P direk güneş alan , yüksek sıcaklıklardaki ,açık saha beton uygulamalarında çok yüksek performans verir , ancak yüzeydeki hafif yapışkan yüzey kir ve tozları tutabilir . Bu kirlenme , trafik ve hava koşılları ile zamanla kaybolur .
Özel nitelikler
– Betonun kendi bünyesindeki su ile reaksiyona girmesini temin eder Aşırı ve ani su kayıplarını önleyerek rötre çatlaksız reaksiyonun tamamlanmasını sağlar Betonun bünyesinde tutulan su ile istenilen yüksek beton mukavemet değerleri elde edilir . Yoğun güneş ve hava akımlarının oluştuğu açık alanlarda su kaybını önler Çatlaksız bir beton yüzey dokusu elde edilmesine yardımcı olur . Çuval ve kanaviçe serilmesine ve deavamlı olarak sulanmasına gerek kalmaz .
Verim
Beton yüzey özelliklerine göre 100-250 gr/m² verim ile uygulanabilir.
Ambalaj
30 Lt plastik bidonlarda ve 220 Lt lik varillerde.
Depolama
Serin, kuru ve korunaklı ortamda orijinal ambalajda 1 yıl.
Teknik bilgiler
Görünüm açık gri renkli yuvarlak kesitli fitil
Tehlike sınıfı ateş tutulduğunda yanıcı
Görünüm Beyaz sıvı – kuruma sonrası şeffaf film Parlama noktası Yanıcı değil – su bazlı Tehlike sınıfı Yok
Naylon Branda 100 cm den 300 cm e kadar, 50 mikrondan 250 mikrona kadar, farklı kalitelerde ve kalınlıklarda üretim yapılmaktadır.Naylon Branda, birçok alanda kullanılmaktadır. Ayrıca naylon branda geri dönüşümü sağlanan bir ürün olduğundan dolayı, çevreye hiçbir zarar vermemektedir. Naylon branda inşaat sektöründe genel olarak beton altı naylon ve beton üstü naylon olarak, bina ve çatı izalasyonlarında , mobilya sektöründe mobilya ambalajlama da Naylon Branda ve sevkiyat esnasında ve bir çok sektörde kullanım alanı bulunmaktadr. Naylon branda 1. Kalite ve geri dönüşümlü hammadde ile 2. Kalite olarak da MetroPlast olarak üretmekteyiz
Beton dökülmeden önce duvar diplerine ve kolon diplerine yapıştırılarak boşluk oluşturma amacı ile kullanılır.Beton'nun enleşme ve genleşme sürecinde fayda sağlıyan bir üründür. 5mm ,10mm, 15mm, 20mm kalınlığında mevcuttur.
Betonları BETONFİBER çelik tel ve sentetik liflerle üç boyutlu olarak donatılandıran ATLAS 1 YAPI, zemin çözümleri konusunda dünyanın ileri gelenlerinden Crete Colors International ile yaptığı iş birliği sonucu C2 ürünlerinin Türkiye ve Ortadoğu distribütörlüğünü üstlenmiş. Nano Lityum teknolojili C2 ürünleri ile yeni ya da eski beton zeminlerde uygulanabilen beton parlatma sistemi, tozuma sorunlarını ortadan kaldırarak parlak, yüksek dayanımlı, daha mukavemetli ve estetik zeminler sunuyor. Özel yüzey silim makineleri ve elmas bıçaklarla kirli görünümlü beton yüzeylerin sırasıyla kazıma, honlama ve parlatma basamaklarıyla aşındırılıp Nano Lityum teknolojili C2 ürünleriyle mermer ve granit parlaklığına ulaştırılması işlemi, "beton parlatma" olarak adlandırılıyor. Nano Lityum teknolojisi, anında parlaklık, kısa sürede uygulama ve beton ömrü boyunca tozumazlık garantisi ile benzerlerinden farklılaşan beton parlatma sistemi, ATLAS 1 YAPI tarafından uygulanıyor. C2'nin lityum bazlı sıvı yüzey sertleştiricileri beton ile mükemmel bir şekilde penetre olarak beton içindeki boşlukları dolduruyor ve pürüzsüzlük sağlıyor. Uygulama devamında C2 yoğunlaştırıcılar yüzeyde anında parlaklık yaratıyor ve beton ömrü boyunca tozumayı engelliyor, çatlak oluşumunu tetikleyen ASR etkilerini azaltıyor, dayanımı ve mukavemeti arttırıyor. Sadece parlaklık değil, farklı renk ve tonlarda her tür projeye uygun geniş ürün yelpazesi ile sınırsız dekoratif zeminler tasarlamak, transparan renklendiricilerle betonu güzelleştirmek mümkün. Tek seferde ve kısa sürede tamamlanan beton parlatma/renklendirme uygulamasından sonra zemin 1 saat içinde kullanıma açılabiliyor.
Betonları BETONFİBER çelik tel ve sentetik liflerle üç boyutlu olarak donatılandıran ATLAS 1 YAPI, zemin çözümleri konusunda dünyanın ileri gelenlerinden Crete Colors International ile yaptığı iş birliği sonucu C2 ürünlerinin Türkiye ve Ortadoğu distribütörlüğünü üstlenmiş. Nano Lityum teknolojili C2 ürünleri ile yeni ya da eski beton zeminlerde uygulanabilen beton parlatma sistemi, tozuma sorunlarını ortadan kaldırarak parlak, yüksek dayanımlı, daha mukavemetli ve estetik zeminler sunuyor. Özel yüzey silim makineleri ve elmas bıçaklarla kirli görünümlü beton yüzeylerin sırasıyla kazıma, honlama ve parlatma basamaklarıyla aşındırılıp Nano Lityum teknolojili C2 ürünleriyle mermer ve granit parlaklığına ulaştırılması işlemi, "beton parlatma" olarak adlandırılıyor. Nano Lityum teknolojisi, anında parlaklık, kısa sürede uygulama ve beton ömrü boyunca tozumazlık garantisi ile benzerlerinden farklılaşan beton parlatma sistemi, ATLAS 1 YAPI tarafından uygulanıyor. C2'nin lityum bazlı sıvı yüzey sertleştiricileri beton ile mükemmel bir şekilde penetre olarak beton içindeki boşlukları dolduruyor ve pürüzsüzlük sağlıyor. Uygulama devamında C2 yoğunlaştırıcılar yüzeyde anında parlaklık yaratıyor ve beton ömrü boyunca tozumayı engelliyor, çatlak oluşumunu tetikleyen ASR etkilerini azaltıyor, dayanımı ve mukavemeti arttırıyor. Sadece parlaklık değil, farklı renk ve tonlarda her tür projeye uygun geniş ürün yelpazesi ile sınırsız dekoratif zeminler tasarlamak, transparan renklendiricilerle betonu güzelleştirmek mümkün. Tek seferde ve kısa sürede tamamlanan beton parlatma/renklendirme uygulamasından sonra zemin 1 saat içinde kullanıma açılabiliyor.
Tanım
Tüm beton zeminlerde genleşme, çekme ve ano derzlerinde kullanılan poliüretan esaslı, elastomerik derz dolgu mastiği
Kullanım
Tüm iç ve dış mekanlarda, beton sertifikalarında düşeyde ve yatayda genleşme derzleri ile kesilerek oluşturulan çekme ve ano derzlerinin etkili bir şekilde doldurulmasında kullanılır. Ayrıca prefabrik yapı elemanlarının birleşim noktalarında veya pvc , ahşap , metal , plastik , kompozit elemanların kendi içlerinde yada birbirleriyle birleşim noktalarında yüksek sızdırmazlık mastiği olarak kullanılabilir .
Uygulama
– – Derz yüzeyleri sağlam ve temiz olmalıdır.
– Polyfuga 600 cc sosis halinde bulunmaktadır. Özel tabancasının içine ucu kesilerek yerleştirilir . Derzin içine tabanca yardımı ile kesintisiz doldurulur . Bir miktar bekledikten sonra yüzey spatula yardımı ile düzeltilir .
– Fitil PE derz dolgu fitili ile derz altı oluşturulur.
Özel nitelikler
• Tek komponentli kullanıma hazır
• Betona yüksek mukavemet ile yapışma
• Ahşap, metal, taş ve diğer yapı elemanları ile mükemmel uyum
• Tiksotropik kıvamıyla , yatay ve düşey genleşme, çekme ve ano derzlerinin tamamında kullanılır.
Verim
Derz genişliğine ve uygulama derinliğine bağlı olarak değişim gösterir. 600 cc ambalaj ile 3 mm genişlik ve 10 mm derinlikte 20 metre çekme derzi doldurur . 600 ml ambalaj ile 10 mm genişlik ve 15 mm derinlikte 4 metre genleşme derzi doldurulur .
Ambalaj
600 cc sosis .
Depolama
Serin, kuru ve korunaklı ortamda orijinal ambalajda 1 yıl.
Teknik bilgiler
Görünüm açık gri renkli yuvarlak kesitli fitil
Tehlike sınıfı ateş tutulduğunda yanıcı
Görünüm tiksotropik kıvamda Yoğunluk 1,25 gr/cc ( 600 cc = 800 gr ) Uygulama sıcaklığı +5 ºC üzeri Kuruma 24 saat Kopma uzaması % 600 Tehlike sınıfı yok yanıcı değil Renk gri – kırmızı – siyah – açık gri
Tanım
Kesilen beton derzlerin mastiklerle doldurulmasından önce , derinliğin azaltılması ve bu sayede sarfiyatın azaltılması ve aynı zamanda mastiğin uygulama sonrası aşağı doğru çökmemesi için kullanılan polietilen esaslı derz dolgu fitili .
Kullanım
Kesilen çekme , genleşme , soğuk derz ve dilatasyon derzlerinin kimyasal mastiklerle doldurulmasından önce alt tarafta yastıklama yapmak amacıyla kullanılır . Kimyasal mastik derze alt taraftan yapışmayıp yalnızca derzin 2 tarafından yapıştığı için , bina hareketlerinde derzden ayrılmayıp daha iyi bir yapışma sağlar .
Uygulama
– Kesilen derz tamamen fırça ve havayla temizlenmeli
– Fitil PE derze yerleştirilmeden önce , derz kesiti Eposeal – B astar ile astarlanmalı
– Fitil PE esnek yapıda olduğu için derzin genişiliğinden , ortalama % 30 daha kalın tipi tercih edilmelid
Özel nitelikler
– Kimyasal mastiklerin kullanım miktarını düşürür
– Alt tarafta yıllarca bozulmadan kaldığı için uygulama sırasında ve sonrasında kimyasal mastiğin aşağı çökme yapmadan durmasını sağlar
– Esnek yapıda olduğu için derz içine çok kolay uygulanır .
– Polietilen malzemeden imal edildiği için kimyasal mastiğe yapışmaz . Kimyasal mastiğin derzin alt yüzüyle bağlantısını keser ve mastiğin daha uzun süre derzden ayrılmadan çaılşmasını sağlar .
Verim
Beton derz boyu ile aynı .
Ambalaj
30 Lt plastik bidonlarda ve 220 Lt’ lik varillerde.
Depolama
Serin, kuru ve korunaklı ortamda orijinal ambalajda 1 yıl.
Teknik bilgiler
Görünüm açık gri renkli yuvarlak kesitli fitil
Tehlike sınıfı ateş tutulduğunda yanıcı
Kullanım sıcaklığı ortam şartlarında her sıcaklıkta
DERZ KALIPLARI
Betonun içinde kalan bu kendinden mekanizmalı çelik kalıplar betonun genleşme ve büzülmesi sırasında rahat hareket olanağı sağlayarak çatlamasını önler. Amacına yönelik çeşitli model ve tipleri vardır. Prefabrik binalarda binanın yük altında yapacağı hareketle kolon ve kirişlerde saha betonunun çatlamasına neden olur. Bu kalıp sistemi ile çatlaklar kontrol altına alınır ve saha betonun zarar görmesini engeller. Büyük forkliftlerin ve diğer iş makinaların çalıştığı depo ve hangarlarda soğuk dezlerde zamanla beton kırılmaları ve deformasyon söz konusudur. Uyguladığımız bu çelik derz kalıbı bu deformasyonun büyük ölçüde engel olmaktadır.
Soğuk Derz Kalıpları
Bir beton iş gününde beton inşası planlanan alan için çalışma derzleri ile hazırlanır. Çalışma derzlerine, iki beton plakanın kayma ve çökmesini önlemek için dikiş donatıları konulur. Bu donatılar Ø18 demirler olup 50 cm arayla ve 50 cm uzunluğunda olup her iki beton içinde 25 cm kalacak şekilde yerleştirilir.